neděle 2. září 2012

Volte do kraje!

V letošním školním roce nás nečeká jenom všude propíraná volba prezidenta republiky, ale také volby do krajských zastupitelstev, které jsou také důležité. A jelikož řada mých vrstevníků ani neví, že se takové volby budou konat, rozhodl jsem se apelovat na jejich občanskou uvědomělost tímhle článkem.

Vadí vám silnice u nás v kraji? Máte pocit, že školství je řízeno špatně? Nefunguje rozdělování dotací a nebo je tu něco jiného, co byste chtěli změnit? Máte možnost - ve dnech 12. a 13. října 2012 se můžete zúčastnit krajských voleb. Samozřejmě, volby do sněmovny jsou důležitější (kraje se musí podle nařízení z vrchu chovat), ale zase ne o tolik. I změna skladby zastupitelských křesel může ovlivnit váš život. Negativně i pozitivně.



Proto přestaňte nadávat na naše politiky a zkuste s tím něco udělat - a můžete začít na krajské úrovni tím, že pečlivě zvážíte kandidující strany a vhodíte lístek. Je to jednoduché, může to něco změnit a přesto se v našem kraji těchto voleb nezúčastnila ani polovina lidí.

Že se v krajské politice neorientujete? Česká televize vám pomůže - ve speciálních Otázkách Václava Moravce se můžete podívat na diskuzi kandidátů největších a nejviditelnějších stran ucházejících se o zastupitelské posty (případně místo vedoucího kraje = hejtmana). Náš Královéhradecký kraj je na řadě jedenáctého září. Jednou večer si na hodinu zapnout televizi (potažmo se podívat na internetu), trochu se informovat a svědomitě zvolit vám nejbližšího kandidáta snad není taková práce. Veškeré informace (včetně těch obecných týkajících se daného kraje) najdete na adrese http://www.ceskatelevize.cz/volby/.

A váš hlas něco změnit může. Proto - zúčastněte se krajských voleb!